Треньорът на юношите старша възраст на "Левски" (набор 1993) Викторио Павлов свика извънредна пресконференция на "Герена", на която присъстваха футболистите му и техните родители. Поводът за брифинга стана информацията, че наставникът е рекeтирал играчите си, като им е поискал по 350 евро от всеки, за да ги заведе на подготвителен лагер в Турция.

На пресконференцията Павлов обясни, че иска да изчисти името си от грозното петно, което му беше лепнато през последните дни.

"Не съм корумпиран човек и искам да изчистя името си. Представяте ли си какво ми е, когато децата ми четат грозни неща за мен в медиите. Показвам ви документите, които доказват планирания подготвителен лагер в Турция и турнира в Барселона, на който ще участват националите на Бразилия, Мексико, Египет и още много силни отбори. Запознах всеки един от играчите с условията. Обясних им, че клубът не може да поеме целия лагер, а само пътуването. Казах, че са нужни около 350 евро на човек, за да може да се покрият разходите. Всичко е доброволно, а не на всяка цена. Разговарял съм със всеки дали ще има възможност и е обсъждано с родителите", каза Викторио Павлов.

"Не съм поставял ултиматуми и не съм искал плащане на всяка цена. Всичко става с желанието на момчетата. Те са разговаряли с родителите си, аз също. За тези, които не могат да покрият разходите, търсехме варианти чрез спонсори, за да може да осигурим и тяхното присъствие на лагера. Ако има някой в залата, който е бил изнудван, нека каже. Искам да бъдем честни, както и аз с вас", заяви Павлов, след което присъстващите в залата потвърдиха поименно, че треньорът казва истината и не са били принуждавани да плащат.

"Имах желанието да заведа тези деца на места, където могат да се развиват и да тренират при отлични условия. Знаете, че лятото бяхме на турнир в Чехия. За него мой близък приятел плати 12 000 евро. Ако не беше той, нямаше да можем да участваме. Постоянно търся варианти за развитието на отбора ми. Може да не съм легенда на клуба, но аз съм левскар и работя с огромно желание за развитието на младите таланти в "Левски", добави Викторио Павлов.

"Ще искам среща със спортния директор Георги Иванов-Гонзо, след като той се завърне от чужбина. Ще разговаряме, а моето предложение ще бъде да ми даде друга възрастова група - подрастващи или да отида да работя на Септември. Според мен за публикациите в медиите има два мотива - единият е някой от родителите или играчите да е подал оплакване, а другият е целенасочен и цели моето премахване от школата. От 3 години не работя спокойно, но само заради успехите и понеже играчите ми стоят зад мен и играят за мен, аз съм все още в "Левски". Но се питам и друго. Защо досега, откакто всичко беше публикувано срещу мен, никой от клуба не излезе със становище по случая? Защо директорът на школата Бисер Хаздай мълчи по случая? Защо никой не застана зад мен и не ме подкрепи? С Хаздай не сме в добри отношения", каза още огорченият Викторио Павлов, който тази година спечели Купата на БФС при набор 93, след като на финала във Враца момчетата му победиха Литекс с 2:1, а "оранжевите" обраха всички първи места в останалите възрастови групи.