Димитър Андонов, извел набор 2007 на ЦСКА до златните медали за Купата на БФС, беше освободен от ръководството на отбора само седмица след успеха на финала над Славия с 3:2. Това бе първата спечелена Купа на БФС за ДЮШ на "червените" от много дълго време.

Момчетата на Андонов спечелиха Купата без да допуснат нито една загуба, като отстраниха по категоричен начин Лудогорец, Берое и Локомотив (Пд) по пътя си към финала.

Младият специалист работи с две възрасти на "Армията", като другият воден от него отбор, подготвителната група на децата родени през 2009 година, показват също огромно израстване под негово ръководство, завършвайки на челните места в последните три най-силни турнира за календарната година.

Димитър Андонов е роден през 1987 година в Ивайловград , кариерата му като футболист минава през всички възрасти на школата на Берое. Има над 50 мача в "А" група и над 80 в "Б" с екипите на Берое, Сливен, Свиленград, Марек и Хасково. Работи като треньор от пет години, а последните 2,5 години в школата на ЦСКА. Амбициозният специалист притежава лиценз UEFA А и редица сертификати от семинари, а скоро му предстои и дипломиране със специалност психология.

"Напускам ЦСКА с гордо вдигната глава и с най-добри чувства. Благодаря на ръководството, че ми дадоха този шанс да работя в един от най-големите клубове в България. Пожелавам успех на всички в отбора, както и на новото ръководство на ДЮШ", заяви Андонов пред Sportal.bg.