Всички треньори в школата на ОФК Пирин (Благоевград) приключиха договорните си отношения с клуба. Те имаха срочни договори с общинско дружество ОФК Пирин, които вече изтекоха. Сега треньорите отиват на борсата, а кой ще има ново предложение за договор, ще стане ясно в следващия месец, пише "Струма". Засега е ясно, че без договори са вече бившият директор на школата Васил Петров, Венци Гочев, Емил Кърцелски, Стойне Илиев, Илко Христов и Георги Забунов.

От школата са освободени скаутът Петър Цветков и занимаващият се с вратарите Мирослав Митев. Твърде вероятно е Васил Петров да получи предложение за поста треньор на мъжкия отбор на Пирин. Длъжността е свободна, след като на досегашния наставник бе предложено да поеме школата на "орлетата".

До края на тази седмица всички групи ще приключат тренировъчна дейност и ще бъдат пуснати в почивка. Част от треньорите вече го направиха, на юноши, които приключиха училище на 15 юни. Управителят на общинското дружество Николай Петрунов ще изготви нови договори за бъдещите служители, в това число и треньорите в школата.

Твърде вероятно е да настъпят промени в школата и да се появят нови имена. Феновете, обаче се интересуват повече какво е бъдещето на представителния отбор. Засега не е ясно кой ще остане в тима и кои ще бъдат новите попълнения. Повече раздвижване ще има през месец юли, тъй като шампионатът на третия ешелон започва на 18 август. Това означава, че "орлетата" трябва да започнат подготовката си за новия сезон в Югозападната "В" група до средата на юли месец.