Сръбският ляв бранител Мирослав Станкович е направил добро впечатление по време на първите си тренировки с Локо (Сф), но окончателното решение дали ще остане в отбора ще бъде взето след двете контроли в Банско. Това заяви помощник-треньорът на "железничарите" Данило Дончич.

Станкович идва на проби от македонския Пелистер (Битоля), където е играл през последните три сезона. 25-годишният ляв бранител към момента е единственият нов играч в отбора, като изключим четиримата юноши, които старши треньорът Драгомир Окука взе на лагера.

"Хубавото е, че нямаме проблеми с контузии и всичко върви по план. Утре шефовете на клуба Николай Гигов и Иво Тонев пристигат в лагера, за да наблюдават първата ни лятна контрола. Преди и след мача ще обсъждаме селекцията, както и какви са шансовете да привлечем някои от набелязаните футболисти. Вероятно повечето нови попълнения ще дойдат на лагера в Германия. Но все пак имаме място само за един чужденец извън Европейския съюз, така че сме ограничени и в това отношение", каза Дончич.

Локомотив стартира поредицата си от летни проверки утре от 18.00 часа на градския стадион в Банско срещу едноименния тим, а в събота от 17.00 часа играе с Миньор (Перник)./БЛИЦ