Втородивизионният Спартак (Плевен) остана без треньор, след като Красимир Бислимов подаде оставка след загубата с 0:1 от Пирин (Разлог).
 
“Не само трагичното ни представяне срещу Пирин (Разлог) повлия за решението ми. Цялата тази несигурност, дезорганизация в клуба и липсата на нормална подготовка ме принудиха да се оттегля”, заяви Бислимов.
 
“Ден преди старта на пролетния полусезон ние не знаехме дали ще участваме в първенството. Другите отбори проведоха подготовка по месец и половина, а ние едва 20 дни. Не играхме контролни срещи и дефакто влязохме в първенството с нулева игрова подготовка. Освен това обидно е не само за мен, но и за целия отбор да се говори, че сме дали мача на Пирин /Разлог/, заради участие в „черно тото”, допълни подалият оставка специалист.
 
“Нормално беше да паднем, тъй като не сме готови. За предишния мач с Чавдар (Етрополе) вече казах, че ден преди него не знаехме дали въобще ще играем в първенството. Тази несигурност няма как да не повлияе негативно на отбора. Ето, вече втори месец не знаем ще имаме ли ръководство или не. Лесно можех да си тръгна още през януари, когато започна кризата при нас. Останах за да помогна. Нали все някой трябваше да води отбора. Сега си тръгвам, за да спадне напрежението”, обяви Красимир Бислимов.
 
Оставката на досегашния треньор предизвика спешна среща на ръководството, което трябва да реши кой ще бъде наследник на Бислимов. Най-късно до два дни трябва да стане името на новия треньор. Спартак (Плевен) заема пето място в класирането на "Б" група с 25 точки, на шест зад първия Нефтохимик.