Треньорът на Академик (София) Самир Селимински заяви, че е обиден на колегата си от Несебър Георги Василев. Гочето го нарекъл мангал в началото на баража между двата отбора, спечелен с 2:1 от "студентите", който след 28 години се завърнаха в "А" група.

Наставникът на Академик бе изгонен от скамейката още в 12-ата минута на мача, след като реагира бурно при нарушението срещу вратаря Калоян Михайлов и поиска обяснение от Гочето за изключително грубата изява на нападателя на Несебър Венцислав Христов. Оказа се, че кракът на стража на "студентите" е счупен на две места.

"Срам за българския съдия, срам за българския треньор! Изключително тежка контузия на Калоян. Посвещаваме му победата. Спечелихме я с феърплей, вътре, на зеления терен. За мен гледката бе ужасна, не знам каква е била за Стефан Спасов. Да е жив и здрав. Нали така се казваше този съдия - Стефан Спасов? Георги Василев също да е жив и здрав. Пожелавам им никога на техните синовете да не им се случват подобни неща", заяви след мача в Стара Загора Самир Селимински.

"Нали уж живеем в европейска държава? Не може Георги Василев да ме нарича мангал! Аз българин ли съм или какво. Знаем как работи Георги Василев. Не искам сега да казвам, искам да се нарадвам на победата", каза още наставникът на Академик.

"Съжалявам много, но трябваше да реагирам. Нямаше какво друго да направя", продължи спецът.

"Развълнуван съм, защото момчетата стигнаха до победата със собствени сили. Показахме, че можем и без задкулисни игри да постигнем целите си. Не ме интересува дали в "А" група отново ще съм треньор на Академик", заяви още Селимински. /БЛИЦ