Новият треньор на Атлетико (Мадрид) Грегорио Мансано е получил записи с мачове на Спас Делев. Той е останал впечатлен от играта на българския национал, но ръководството на клуба ще решава тези дни дали да изпрати оферта до ЦСКА, съобщиха източници на БЛИЦ от испанската столица.
 
“Дюшекчиите” ще търсят засилване на офанзивната си мощ при отварянето на трансферния прозорец на Иберийския полуостров, тъй като Диего Форлан почти сигурно ще напусне клуба. Същото се отнася и за друг нападател – аржентинеца Серхио Агуеро.
 
БЛИЦ припомня, че още четири тима проявяват интерес към Делев, но никой до момента не е изпратил конкретна оферта. Изключение прави Газиантеп. Турците обаче са готови да дадат максимум 1,1 милиона евро, докато ЦСКА иска минимум 1,5 милиона. Останалите три отбора са Спортинг (Лисабон) и гръцките грандове Олимпиакос и Панатинайкос.
 
Ако се стигне до трансфер на Делев в Атлетико, той ще стане четвъртият българин, подписал с тима от стадион “Висенте Калдерон”.През 1992 година Златко Янков сключи договор с “дюшекчиите”, след което те веднага го преотстъпиха на Валядолид. През 1995/96 Любо Пенев стана първият българин, играл за Атлетико. Нещо повече – Любо се превърна в звезда и имаше основен дял за спечеления дубъл: титлата и Купата на Краля. От 2005 до лятото на 2007 година и Мартин Петров носеше червено-белия екип.