Треньорът на Беласица Васил Чергов призна, че не е очаквал отборът му да получи осем гола от ЦСКА след показано през първото полувреме. На почивката "армейците" водеха само с 2:0. Според наставника обаче напрежението е пречупило футболистите му, което е причината за категоричния успех на домакините с 8:0.

"Дойдохме тук, за да играем футбол. Искахме да отбележим, да се защитаваме добре. Доволен съм от представянето ни преди почивката. През втората част не издържахме на напрежението. Все още се изграждаме, млад отбор сме с млади момчета.

Разликата с ЦСКА е прекалено голяма. Разполагат с футболисти, които имат сериозен опит в "А' група. Просто разликата между професионалния и аматьорския футбол е голяма. Никога не съм си мислил, че ЦСКА може да стигне до "В" група. Но това го отдавам на управленческата криза в българския футбол. Виждате какви фенове имаше на стадиона. Те не заслужават това ниво.", коментира Чергов.

"През последните години Беласица стигна до окръжните групи, а сега е във "В". Всяка година има смени на треньори, на ръководство. Моята цел е да поставим основа с момчета, излезли от нашата школа. Имаме доста проблеми с инфраструктура и от друг характер. Много е трудно, но се надявам да развием потенциала на момчетата и да ставаме по-добри.

Имаме криза на резултатите, не чак толкова на играта. През последните седмици играхме с по-добри отбори от нас. Но ние продължаваме да работим. Момчетата са млади, надявам се да имаме шанс да изградим по-добър отбор", добави наставникът.

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016

ЮГОЗАПАДНА "В" ГРУПА