Треньорът на „Ботев“ (Враца) Викторио Павлов избухна срещу съдията Румен Христов, който ръководи домакинската среща на врачани с Пирин (Благоевград) в неделя. „Орлетата“ спечелиха с 1:0 срещата в Мездра, като пропусната две дузпи, а играч на „Ботев“ получи червен картон.
 
„Загубихме мач, който не трябваше да губим. Твърдя го с оглед показаното на терена, особено след почивката. Преди това проспахме първото полувреме, но е така, защото трябва да спазваме наредбата на БФС да играят по четирима юноши. А нашите толкова си могат. Сега обаче трябва да се възстановим и да се върнем там, където ни е мястото. Нужно е да печелим точки до края на полусезона”, заяви Павлов.
 
„Каквото и да кажа за съдийството в този мач, ще е малко. Не разбирам защо ни изпратиха това момче да се учи на наш гръб. Делегатът и съдийският наблюдател ме успокоиха след мача, че всичко го има на запис, но какво от това – този човек ни отряза главата. Той или толкова си може, или си беше направил ясно сметката да дава дузпи, докато Пирин вкара гол”, каза треньорът на „Ботев“ (Враца).
 
„Ако го няма Валери Цветанов, може би „Ботев“ няма да го има. Той, спортно-техническият директор, дойде в неделя в 11:00 часа, за да чисти сняг от стадиона и да има мача. Дава пари от джоба си на футболистите, които няма какво да ядат. Той мисли за този отбор от рано сутрин до късно вечер. Ако не е Цветанов, този клуб може би няма да го има, а и много от играчите и треньорите няма да са тук“, допълни Павлов.