Треньорът на “Ботев” (Враца) Антони Здравков коментира случилото си през първото полувреме на мача с ЦСКА. Съдията Александър Костадинов показа различен критерий при двете дузпи, по една за двата отбора. При дузпата за “Ботев” (Враца) реферът показа само жълт картон за игралия с ръка Костадин Стоянов, а при дузпата за ЦСКА изгони с директен червен картон Николай Маринов, който също игра с ръка в наказателното поле. Заради протестите Тони Здравков беше изгонен на трибуните.

“Да се върнем по-отдалече. През първия полусезон имаше доста грешки в домакинските ни мачове. Аз ги отдавах на това, че съдиите бъркат, защото е спорт. През пролетта нямам претенции само в мачовете с Берое тук, във Враца, и с Литекс в Ловеч. Във всички останали мачове имаме проблеми и губим заради съдиите. Днес вече е рецидив”, заяви Тони Здравков пред ТВ7.

“Да, бях изгонен правилно, но съдията трябваше да си тръгне с мен. Чиста дузпа и дава червен картон за Костадин Стоянов. Както преди няколко дни реферът смени Станислав Тодоров като четвърти съдия, сега Александър Костадинов трябваше да бъде сменен заради слабо съдийство. Искам да видя дали ще бъде наказан за този фрапантен пропуск. Защото ако ЦСКА беше останал с десет души, не съм сигурен, че ще могат да вземат дори и точка”, допълни наставникът.

“Дали ще реши срещата, не знам, но нашият отбор е борбен. Да дойде някой във Враца и да каже, че не искат “Ботев” в “А” група. Този отбор имаше нула точки и играеше според всички останали да довърши първенството. Да, но минахме чертата, продължаваме да се борим. Явно объркахме сметките на изпадащите, сега правят всичко възможно, за да изпаднем. Хората тук не искат купи и титли, искат качествен футбол – получават го. Правим максимума с това, което имаме. Съжалявам, че съм бесен. За първи път ме гонят от терена”, завърши Здравков./БЛИЦ