Старши треньорът на Черно море Стефан Генов е получил примамлива оферта за работа от сирийския Ал Етихад часове преди домакинството на Локомотив (Пловдив). Лично мениджърът на арабския клуб Шеризад Барахат прозвънил на специалиста, за да го убеждава да се върне в Сирия. Наставникът обаче отклонил вежливо предложението, без да се замисля нито за миг.

"Наистина отказах на Ал Етихад, тъй като искам да продължа да работя във Варна. Черно море е голям клуб и скоро отново ще възвърне водещата си роля в България", каза пред "Черно море" Генов.

"Сирийците ми предложиха много пари, но аз оставам верен на Черно море. За мен финансовите условия не са водещи. Във Варна срещам пълна подкрепа от ръководството и с тяхна помощ ще постигнем нещо голямо", продължи Чечо.

През 2002 година Генов направи Ал Етихад шампион на Сирия, а след това изгради авторитетно име в тази страна, главно с постигнатите успехи в треньорската си работа. Доскоро тимът на Ал Етихад се състезаваше във Втора дивизия на Сирия, но в събота е получил промоция за елитното първенство. Именно затова ръководството на клуба отправило офертата към Стефан Генов, тъй като с неговото име е свързан един от най-големите успехи на отбора.

56-годишният специалист е доволен, че е намерил правилното място на Георги Божилов на терена. От своя страна таранът се отблагодари с 2 гола в първите два мача от пролетта.

"Жоро не е типичен централен нападател. Позицията му е зад нападателя или като ляво крило. Така се откриват повече свободни пространства пред него и резултатите не закъсняват", каза още Стефан Генов. /БЛИЦ