Треньорът на ФК Димитровград Христо Георгиев е прекарал нощта в ареста. Както вече стана ясно, мачът на водения от него отбор с Мастер (Бургас) вчера беше прекратен при резултат 1:1. Причината бе нахлуването на публиката на домакините от Димитровград, които бяха несъгласни с отсъдена дузпа за Мастер. Христо Георгиев е ударил съдията Владимир Вълков по време на скандалния двубой от Югоизточната „В“ група.

Треньорът е бил привикан в полицията на разпит и е бил задържан за 24 часа.

„Действително веждата на рефера бе цепната, но не съм видял Христо да нанася удара“, заяви президентът на футболния клуб от Димитровград Ангел Колев.

Полицията обаче привикала треньора, защото срещу него имало жалба от страна на рефера.

Димитровградчани откриват резултата още в началото на мача с красив гол на Васил Сантов. През второто полувреме бургазлии успяват да изравнят след грешка на вратаря на "синьо-жълтите". „През второто полувреме Вълков започна да ни реже, постоянно свиреше фалове срещу нас“, оплака се пред "Новинар Юг" футболният бос на Димитровград. Той подкрепи думите си с няколко примера. Съдията Вълков свирил нарушение в полето на гостите в полза на Димитровград. „Майсторите“ го наобиколили, за да му търсят сметка за отсъждането, един даже го изритал отзад, но съдията останал безмълвен.

„Всички видяха как го срита, но той твърдеше, че не е усетил“, разказва Колев. Докато резултатът е 1:0, нападателят на домакините Цветомир Матев се откъснал и напреднал, но бил пресрещнат от двамата бекове, които брутално го съборили на земята. „Не последва никаква реакция от страна на съдията“, твърди президентът на димитровградчани.

В 81-ата минута при центриране в наказателното поле на домакините топката се удря в ръката на димитровградски футболист. „Вярно е, нашият играч не игра нарочно, но едва ли някой щеше да се разсърди, ако реферът бе дал дузпа“, коментира клубният президент. Според него съдията побързал да си поправи грешката две минути по-късно, когато футболист на Мастер поел топката с ръка и нахлул в наказателното поле на Димитровград, след което се строполил на терена. Владислав Вълков веднага надул свирката за дузпа.

Нервите на "синьо-жълтите" вече не издържали и те го наобиколили, дори го изтикали чак до корнера. Да каже своята дума бил извикан и асистентът на главния рефер, който го попитал какво е станало, при което получил отговор: „Както ти кажеш!“, твърдят свидетели на разговора. Тук вече не издържали и местните фенове. 20-тина от тях прескочили оградата и нахлули на терена. Съдията Вълков се уплашил и прекратил преждевременно мача. Вместо обаче да отиде по средата на игрището, където била охраната, хукнал да бяга около терена. Някъде зад скамейката на гостите някой го цапардосал в лицето. Вълков твърдял пред полицаите, че това е треньорът на димитровградчани Христо Георгиев. Той обаче бил изгонен от резервната скамейка още в средата на второто полувреме заради поредното оспорено съдийско решение.

Наставникът ще се изправи пред съда, който трябва да се произнесе по бързата процедура дали е виновен. През седмицата Спортно-техническата комисия към Зоналния съвет на БФС ще вземе решение относно прекратения мач. Най-вероятно Димитровград ще бъде наказан със служебна загуба от 0:4 в полза на Мастер (Бургас).

Article.jpg