„Литекс е класа. Този отбор няма нищо общо с малтийския Биркиркара, които отстранихме в предишния кръг", заяви треньорът на унгарския Дьошгьор Томислав Сивич. Както е известно, в четвъртък унгарците гостуват в Ловеч в първи мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа.

„Имах възможност да наблюдавам целия им двубой с молдовския Верис, който се игра в петък заради проливните дъждове в България. Те биха с 3:0. Това, което ми направи впечатление, е фактът, че Литекс е много силен в нападение. Те играят в схема 4-4-2 и могат да те изненадат както по двете крила, така и през центъра на защитата. Ние обаче сме взели мерки и смятам, че ще вземем добър резултат от гостуването си в България", допълни сърбинът.

„Очаквам да се получи един много равностоен мач, в който няма изявен фаворит. След като сме отстранили по един съперник, значи сме сериозни отбори. Домакините респектират с изпълнителите си в атака, но видях някои слабости, които обаче ще запазя за себе си. Вярвам в нашите шансове и мисля, че ще продължим напред", завърши Сивич.

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа