Старши треньорът на Дюделанж белгиецът Себастиен Гронжан коментира предстоящия мач с Лудогорец от втория квалификационен кръг на Шампионската лига.

Тимът от Люксембург вече пристигна в България. Първата среща между двата отбора е в сряда от 20.00 часа на "Лудогорец Арена".

"Имаме няколко неща за вършене през този сезон и първото, което е на пътя ни, е Шампионската лига. Ние сме фокусирани на 100 процента. Гледали сме ги, имаме достатъчно информация, а най-важното е селектирано и раздадено на футболистите. По-конкретно мога да кажа, че срещаме амбициозен отбор със своя философия за играта. Не използват шаблони и са технични. Но ние ще се насочим към техните недостатъци”, коментира Гронжан.

- За мача в България имаме идея с какъв състав ще излезем, ще видим какво ще се случи в следващите два дни. В Дюделанж ще се опитаме да спечелим на 100%, а в България да стигнем до резултат, който е удобен за реванша. И дано публиката да дойде и да ни подкрепи.”

Както е известно, точно преди старта на подготовката Дюделанж беше напуснат от двама важни играчи за миналия сезон, но това не притеснява белгиеца. Семир Луаджи и Тиери Щиймец са избрали своя път, но групата остава от 25 души, така че няма проблем, обясни Гронжан.

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа