Лидерът в Източната "Б" група Етър няма никакво намерение да подценява турнира за Купата на България и ще излезе с основния си състав в утрешния мач с Академик (София). "Виолетовите" приемат "студентите" от 15:00 часа на стадион „Ивайло“ в среща от 1/32-финалите. По регламент се играе само един мач, като при равенство следват продължения и дузпи.

Етър извади късмет при жребия, тъй като е домакини. В предишните години съставът почти неизменно гостуваше. Съперникът е познат, тъй като двата тима доскоро бяха заедно в Западната "Б" група, после „студентите“ имаха едногодишна „авантюра“ в елита, но в момента са в криза и заемат 7-ото място от десет отбора.

"Жребий, като жребий, който и да ни се беше паднал трябва да играем. Академик е сериозен тим и се надявам да победим и продължим напред", заяви треньорът Георги Тодоров.

След отличната победа в Пловдив над "Ботев" с 1:0 "виолетовите" нямат намерение да спират победния си ход и са амбицирани да продължат напред в турнира, като в следващия кръг докарат във Велико Търново някой от грандовете. Така се случи и миналия сезон, когато Етър първо отстрани с дузпи като гост Чавдар (Бяла Слатина) и през декември прие Славия пред повече от 5000 зрители, но загуби след скандално съдийство с 0:1.

"Излизаме в утрешния мач не с резервите, а с основния си състав", увери старши треньорът Георги Тодоров.
"Знаете, че отборите от по-ниските групи, тъй като явно няма да вземат Купата, предпочитат да не играят толкова сериозно в мачовете. Но аз смятам, че ние трябва да победим, да продължим напред и да очакваме да дойде някой сериозен отбор. Да дойдат повече хора на мач, да има интерес и това е основната ни цел, да отидем колкото се може по-напред. Затова утре ще пусна в игра всички титуляри, които не са контузени или наказани", каза Тодоров.

В състава се завръща халфът Александър Русков, който пропусна гостуването в Пловдив поради контузия. Срещата обаче пропуска десният бек Георги Гайдаров, който бе наказан за 1 мач заради червения си картон в Пловдив. Единствената промяна може да е на вратарския пост, където вероятно като титуляр ще започне Радослав Рашков, който трябва да понатрупа игрови минути. Нападателят Стойчо Младенов пък ще излезе срещу бившия си отбор – той бе капитан на Академик (Сф) в мачовете срещу Етър в предишните години.

"Двубоят реално е и подготовка за важното ни гостуване в Любимец. В треньорската си практика съм се уверил, че когато оставя играчите да почиват, в следващия мач не са на ниво, затова и ще пусна основния състав", поясни решението си Георги Тодоров.

Няма промяна в цените на входните билети за мача, съобщиха от клуба. Всички жени, както и учениците до 12 години, ще влизат безплатно. По 1 лев са билетите за ученици от 13 до 18 г., по 2 лв. за пенсионери и по 3 лв. за всички останали, като безплатно влизат и притежателите на членски карти на Етър.

http://etar1924.com/wp-content/uploads/2011/10/Etar_plakat2011-10-20.jpg