Треньорът на Етър Светослав Петров не бе доволен от играчите си след поражението с 0:1 от Славия на стадион „Александър Шаламанов“ в мач от 16-ия кръг в efbet Лига.

„Не съм доволен не само от резултата, а и като цяло от играта. За мен имахме възможност да играем с топката, имахме идея, но не ни получи много добре. Не искам да се оправдавам, но от мача с ЦСКА загубихме много хора. Имахме проблеми, защитата за пръв игра заедно, те са на две тренировки. За мен това не е оправдание, а шанс за тези, които не са получи достатъчно време. Последният пас не бе добър. Съжалявам, яд ме е, защото можеше да не сме с празни ръце“, заяви Петров.

„И в защита и в нападение участва целия отбор. Роналдо и Меси да пуснем отпред, ако не ги захранваме с топки, няма да има никакъв смисъл. Имахме много непредизвикани грешки в ситуации, в които не се предразполагаше това. Опитахме се да играем футбол. Когато допускаме такива грешки, пада увереността у футболистите. Принуждаваме се да ритаме дълги топки. Хубавото от този мач е, че не допуснахме ранен гол“, каза още той.

„В мача с ЦСКА дадохме свидни жертви, на които няма да можем да разчитаме за период от 1-2 седмици. Ще се опитаме да извлечем най.-доброто от наличните футболисти. Нищо не мога да кажа за мача с Лудогорец дали ще се завърнат липсващите футболисти. Не знаем на кого ще разчитаме, но имаме много кадрови проблеми“, завърши Светослав Петров.