Треньорът на Калиакра Радостин Трифонов оценява високо подготовката на отбора за пролетния дял на първенството по футбол. Той смята, че селекцията е успешна и резултатите скоро ще се видят. Наставникът на каварненци си дава сметка, че липсата на силни отбори за съперници в контролите донякъде е свалило нивото на подготовката, но затова пък е акцентирал върху други елементи на играта.

"Доволен съм от представянето на състезателите, както в турнира "Албена Къп", така и в останалите проверки. Мисля, че сме подготвени много добре и ще видите, че още следващата седмица ще започнем с победа", каза в интервю за БТА наставникът на Калиакра.

На 3 март в Каварна гостува Монтана. Според Трифонов отборът му сега разполага с равностойни полузащитници. Наставникът дори се затруднява кого да пусне в средата на терена при положение, че всички се справят еднакво добре.

Треньорът на Калиакра е оптимист за изхода от кризата, породена от конфликта между Общинския съвет и кмета Цонко Цонев за издръжката на спорта, в това число и футбола. При приемането на бюджета на общината ОС е оставил средствата, които се полагат за спорт в резерв и това води до несигурност за издръжката на футболния клуб.

"Ние сме професионалисти и се стремим да се утвърдим в "А" група, да трупаме самочувствие и това ще ни е целта през първенството", отбелязва треньорът на каварненци.

"Ако обаче някои хора не искат в Каварна да има футбол, има други отбори и момчетата ще отидат там да играят и да се утвърдят. Съзнавам, че това, което се случва в града ни, действа негативно върху психиката на футболистите, но пак казвам - ние сме професионалисти и ще играем до дупка", категоричен е Радостин Трифонов.