Треньорът на Хасково Димчо Ненов похвали футболистите си и заяви, че отборът му заслужено е победил с 2:0 като гост Академик (Свищов) в мача от 2-ия кръг на "Б" група. Както е известно, тимът заедно с Витоша (Бистрица) и Дунав (Русе) бяха вкарани в последния момент във втора дивизия, заемайки местата на фалиралите Чавдар (Етрополе), Миньор (Перник) и Светкавица (Търговище).

"Победихме заслужено. Спечелихме ценни три точки, най-вече с оглед на самочувствието на момчетата", каза Димчо Ненов след мача в Свищов.

"Има още над какво да работим и да подобрим играта, и футболистите трябва да са наясно с това, а не да летят в облаците. Успяхме да се възползваме от ситуациите на терена, играчите се постараха доста, и въпреки че мачът се игра при голяма горещина, дадоха всичко от себе си", продължи Ненов пред "Хасковска Марица".
 
"Занапред ще срещаме по-трудни съперници. Все още не сме наясно с нивото на "Б" група. Важното е отборът да се развива и да върви напред", добави наставникът на Хасково.

Избраниците на Димчо Ненов ще домакинстват на Дунав (Русе) в 3-ия кръг. Двубоят ще се играе на Ямача на 18 август (неделя) от 18:00 часа.