Селекционерът на Косово Бернар Шалан коментира предстоящата квалификация за Евро 2020 срещу България. Швейцарецът сподели, че очаква да се получи добър мач, като определи "трикольорите" за най-сериозния противник в официална среща до момента. 

"Не знам дали ще се получи добър мач за зрителите. Трябва да подготвя тима за друг мач, в сравнение с този срещу Дания. Срещу Дания изиграхме подготвителен мач. Не искам да говоря какви са целите на България. Очаквам повече битка в средата на терена. Трябва да се борим за всяка топка. България е силен отбор с много добър опит. Притежава здрава физика и трябва да се борим за всяка една топка. Обясних вече, че началото е важно. Имаме един ден повече за възстановяване от България. Не се налагаше да пътуваме и мисля, че отборът ни е в добра ситуация преди предстоящия мач. България е компактен и агресивен отбор. Ако си помислим, че Дания е по-силен отбор от България, това ще бъде голям проблем за нас", каза Шалан.

НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА ЕВРО 2020

"Изборът отборът на България да не тренира тук е на треньора. Мисля, че са направили подготовката си в България. Може би не искат да показват това на наша земя. За мен това не е проблем. Според мен последната тренировка не е толкова важна. В официалните мачове смятам, че България е най-сериозният ни противник до момента. Много футболисти на България имат богат опит. Ако можем да ги сравняваме с другите съперници, за мен това ще е най-трудният ни мач. Всички са големи оптимисти и ентусиасти, но сега започва истинското предизвикателство за нас. Резултатите са много важни за всеки, но ние трябва да прогресираме", добави швейцарският специалист.