Старши треньорът на Локомотив (Пловдив) Неделчо Матушев се съгласи да коментира състоянието на отбора преди шампионатния мач срещу Пирин. Срещата от 11-ия кръг на "А" група е в събота от 16:00 часа в Благоевград. От вторник "смърфовете" са на лагер в Банско.

"Причината да дойдем в Банско са дъждовете, които се изсипаха над Плодив и тежките терени. Условията тук са отлични. В момента е облачно, но не вали. Подготовката преди мача с Пирин върви по план. Момчетата са наясно, че в Пловдив условията и наводнените терени ни пречиха и проявяват разбиране към решението да ги отделим за тези четири дни от добре познатото си ежедневие. Важното за нас е, че тренират с настроение", заяви Матушев.

"Локомотив винаги излиза за победа и предстоящия мач не прави изключение. Работим над това футболистите да подходят със самочувствие и увереност, за да я постигнем. Разучихме детайлно Пирин, но слабите и силните им страни ще ги коментираме с футболистите. Всички се подготвят съвестно и всичко е възможно до определянето на групата за мача. Предпочитам всички да са под напрежение и да тръпнат в очакване дали ще попаднат в групата или стартовия състав. При определянето им може да има изненади, но всичко зависи от самите футболисти", допълни наставникът на "смърфовете".

Матушев уточни, че капитанът и голмайстор на отбора Здравко Лазаров е в добро състояние и се подготвя наравно с останалите. "Надяваме се Здравко да бъде в оптимална форма, защото той е една от водещите ни фигури. Положението с Ангел Йошев не се е променяло. Все още не е възстановен напълно и предпочетохме да остане в Пловдив и да се готви с дублиращия отбор. Утре следобед тренираме, след което пътуваме за Благовград. Настаняваме се и вечеряме както преди всеки мач. Знам, че г-н Наков е добър ръководител, с чието име се свърза и управлението на Локомотив, през което отборът стана шампион през 2004 година. Предполагам ще внесе нужните корекции в Пирин, но доколкото съм запознат, той няма да играе на терена", завърши изказането си Неделчо Матушев. /БЛИЦ