ЦСКА стартира днес защитата на Купата на България. "Армейците" се изправят срещу Локомотив (София) в столично дерби от 1/16-финалите. Двубоят е в "Надежда" от 16:00 часа и ще бъде предаван директно по Диема Спорт.

Очаква се днес треньорът на ЦСКА Едуард Йорданеску да даде шанс за изява на футболисти, които по-рядко участват в мачовете от Първа лига. Героят от победата с 1:0 над Черно море Густаво Кулма, Давид Симао, който му асистира за попадението срещу "моряците", както и Станислав Манолев останаха извън групата за двубоя с Локомотив (София).

Треньорът на Локомотив (София) Ангел Колев пък няма да пази основни футболисти и залага на най-доброто срещу "армейците". На върха на атаката ще е голмайсторът Димитър Георгиев. Той има 4 попадения от началото на сезона във Втора лига. Зад него ще играе капитанът и най-опитен в състава Даниел Пеев. В средата на терена ще се разчита на миналия за кратко през "Армията" преди време Богомил Христов. И двете гръцки попълнения - десният бек Хацилиадис и вътрешният халф Бузукис, ще са титуляри. На вратата ще е юношата на Левски Александър Любенов. Локомотив ще разчита на още един син кадър - Владислав Мисяк.

До момента във Втора лига тимът от "Надежда" се представя неубедително - само 1 победа, 2 равенства и 3 загуби в шестте си мача от началото на сезона.

"Гледах ЦСКА в последния мач с Черно море. Имат много нови футболисти - чужденци. Ясно е, че те са футболисти с добри качества, но във физическо отношение са още неподготвени и трябва да се възползваме от това", коментира Ангел Колев пред "Тема спорт".

"Уважаваме всеки един противник. Не искам да коментирам останалите неща по отношение на ЦСКА, защото не е моя работа. Ясно е, че имаше много неразбории преди началото на първенствата в Първа и Втора лига. Аз си гледам отбора и давам всичко, което зависи от мен, да може да създадем добра обстановка и феновете да видят, че в Локомотив се работи професионално. Търсим всякакви начини да подобряваме нещата при нас. Много е трудно, защото аз като треньор не съм изпадал в такава ситуация да нямаш отбор, да нямаш време за подготовка и възможност за добра селекция, но не се боя. Аз съм изключително доволен и щастлив от това, което се случва в Локомотив, защото знаете къде бяхме през миналата година - играехме по селата около София. Нещо, което беше доста болезнено", продължи наставникът на "железничарите".

"Но сега ситуацията се променя коренно и всички ние, които сме се захванали с тази трудна задача, се стремим да създаваме всичко необходимо за футболистите да усещат грижата и че мислим за бъдещето на клуба. В ЦСКА се прави същото, защото и те преди година бяха там, където не им е мястото - във В група. Тук е моментът да кажа, че на нашия президент му е изключително трудно, защото на този етап той няма помощ от никъде. Няма спонсори, което се отразява негативно на работата на всички нас, но дай Боже да се появят такива, защото Локомотив е институция и заслужава по-сериозно внимание от хора, които могат да помогнат в това отношение", добави Ангел Колев.

Вероятни състави:

Локомотив (София): Александър Любенов, Хацилиадис, Емил Виячки, Александър Горанов, Денис Пидев, Бузукис, Богомил Христов, Йордан Ризов, Даниел Пеев, Владислав Мисяк, Димитър Георгиев
Треньор: Ангел Колев

ЦСКА: Анатоли Господинов, Александър Дюлгеров, Пламен Гълъбов, Петрус Бумал, Лазар Марин, Кристиян Малинов, Никола Колев, Руи Педро, Александър Георгиев, Кирил Десподов, Джордан
Треньор: Едуард Йорданеску

Купа на България - сезон 2016/2017

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига