Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев се нареди до светила в професията като Жозе Моуриньо и Пеп Гуардиола. Авторитетното испанско издание „Марка“ направи класация на пресконференции, в които е имало проблеми с превода. Вестникът взе повод от изявата на треньора на Ейбар Гаиска Гаритано след мача с Алмерия (0:2), в когато той отказа да говори на баски пред журналистите.
 
„Марка“ припомня пресконференцията на Георги Дерменджиев на „Сантяго Бернабеу“ преди мача на Лудогорец с Реал (Марид) в Шампионската лига. Тогава системата за превод не сработи и наставникът на българския шампион напусна пресконференцията.
 
Изданието припомня случай, в който преди мач от Шампионската лига между Челси и Атлетико (Мадрид) мениджърът на „сините“ Жозе Моуриньо е отказал да говори на испански. През миналата година пък Пеп Гуардиола не пожела да отговори на въпрос на каталунски по време на брифинга си за мач между Байерн и Реал (Мадрид).
 
Извадени са и случаи, в които треньорът на Жирона е отказал да говори на каталунски за мач с Уеска, като и от пресконференция на националния отбор на Испания, на която Жерар Пике е помолен да говори на каталунски, а Серхио Рамос отвръща на журналисите: „А на андалусийски не искате ли?“