Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев и президентът на клуба Александър Александров сложиха точка на треньорските спекулации около новия член на елита. От Разград обявиха, че не само няма да махат треньора Ивайло Петев, но и договорът му е продължен.

"Контрактът с Петев и без това беше дългосрочен, но след новото развитие на нещата стана още по-дългосрочен. Ние имаме стратегия за следващите 5 години и треньорското лице на тази стратегия е Ивайло. Инвестираме доверие не само в него, но и в целия му щаб. А и няма повод да го сменяме. Виждате, че задачата да влезем в "А" група е изпълнена", категоричен бе президентът на клуба Александър Александров, цитиран от "7 дни спорт".

В последните дни усилено за мястото на двукратния шампион с Литекс се спрягаха няколко имена. Последното лансирано бе това на Стойчо Младенов. Преди него се опитваха да се покажат пред Кирил Домусчиев една дузина специалисти - Вили Вуцов, Драголюб Симонович, Емил Велев, Неделчо Матушев, Ангел Червенков. Новият договор на Петев на практика е шамар по мераците на някои от тези треньори да се доберат до поста на Ивайло.

Междувременно стана ясно и, че Ивайло Петев ще изкара зимен треньорски стаж в Барселона при Хосеп Гуардиола. Нещата се движат от топ мениджъра ни Лъчезар Танев, който е в приятелски отношения със собственика на разградчани Кирил Домусчиев.

Двамата дори имат съседни къщи в столицата на Каталуня. Идеята е след края наесенния дял Петев да изкара почти месец в Барселона, където детайлно да се запознае с работата не само на Гуардиола, но и със спортно-техническото функциониране на европейските шампиони. Ако замине за Каталуня, Петев ще стане третият наш треньор, изкарал стаж в този велик клуб след Димитър Димитров-Херо и Станимир Стоилов. /БЛИЦ