Треньорът на Малеш Пламен Мицански призова ръководството на клуба да даде лиценза на отбор с нужните финансови средства, визирайки съседите от Вихрен (Сандански). Изказването му беше след поредната загуба на тима от Микрево - този път с 0:2 като гост на Септември (Симитли).

"Губим всички мачове от 80-ата до 90-ата минути. Не мога да обвинявам момчетата за нищо. Те играят година и нещо без пари. Ако не се случи нещо, Малеш си заминава, и то по категоричен начин. Или трябва новото ръководство в лицето на новия кмет на община Струмяни да осигури нужните финансови средства на клуба, или лицензът да бъде даден на отбор, който иска да съществува в професионалния футбол. Не е тайна, че отбор близо до нас – Вихрен (Сандански), иска да вземе нашия лиценз. Едно конкретно споразумение би било в полза на всички. Защото това са футболисти, които играха 2 години без да получат нищо и ще е грехота да останат на улицата по този начин", коментира Пламен Мицански.

В лагера на Септември останаха доволни от спечелената победа, като благодетелят на отбора и кмет на Симитли Апостол Апостолов имаше претенции към съдийството.

"Разбира се, че съм доволен от победата. Чиста дузпа не ни дадоха, а гол на Методи Илиев от фаул не бе признат. Навременна смяна на нашия треньор с пускането на Атанас Николов. Видяхте какъв гол вкара, успя да изработи и дузпата", заяви пред е-79 Апостолов.

Поли коментира и събитията от последната седмица, довели до освобождаването на четирима играчи от отбора заради забавяне на паричните възнаграждения. Отборът бе напуснат от Цветелин Ралчовски, Георги Караканов, Георги Ковачев и Мирослав Ризов.

"Има освободени от отбора, тъй като правим тотално подмладяване. Единственият опитен е Атанас Николов, при който също съществуваше възможност да напусне. Проведохме мъжки разговор с него и се разбрахме да остане. Нашите футболисти трябва да покажат, че са мъже, когато е трудно. На някои не им издържаха нервите и си тръгнаха. По-добре да играем с юноши и момчета от региона, отколкото с прехвалени футболисти", коментира Апостол Апостолов.

Треньорът на Септември (Симитли) Стефан Гошев, за който това бе първа победа в шампионата на Западната "Б" група след 5 равенства и 2 загуби също остана доволен от трите точки.

"Много трудна и много сладка победа. Очаквах труден мач и такъв се получи. Който вкараше гол, той щеше да победи. Равенството не ни устройваше и Атанас Николов беше последният ни коз", каза Стефан Гошев.