Треньор на шведския Малмьо, съперник на Лудогорец в плейофа за влизане в Шампионската лига, е Йон Дал Томасон. Бившият датски нападател има добри спомени в мачовете срещу България като национал.

През есента на 2000 година в  световна квалификация, играна в Копенхаген, голмайсторът не се разписва. Двубоят завършва 1:1, а точен за България е Димитър Бербатов, който пронизва по красив начин вратата, пазена от легендарния Петер Шмайхел. 

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

На 5 септември 2001 година нашите губят от „червения динамит“ с 0:2 в ответната световна квалификация на стадион „Българска армия“. Треньор на националите е Стойчо Младенов, а Томасон вкарва и двата гола. Поражението спъва националите по пътя към Мондиал 2002, а в последната среща месец по-късно Чехия ни съсипва в Прага с 6:0.

На Евро 2004, когато е последното ни участие на голям форум, губим от Дания със същия резултат в мач от груповата фаза. №1 на терена е Йон Дал Томасон. Той първо открива резултата след триходова комбинация, а след това подава на Грьонкяер за крайното 2:0. След последния съдийски сигнал датските медии обявяват единодушно Томасон за играч на двубоя.