Треньорът на Миньор (Перник) Стойчо Стоев заяви, че целта пред отбора му е оставане в елита и догодина, но никой не отписва и Купата. Според него “жълто-черните” имат шанс да победят Локо (Пд) като гост в турнира.

„ За нас първенството е по-важно, макар паралелно с това да вървим и турнира за Купата. Нашата основна цел обаче е да запазим мястото си в „А” група, в което аз лично не се съмнявам”, заяви Стоев.

„Очаква ни доста тежък мач срещу един отбор, който бележи най-голяма градация в България напоследък. Със сигурност ще ни бъде трудно, но в никакъв случай не сме обречени в Пловдив. Двата отбора започват при равни начала. Локомотив разполага с футболисти, които могат да използват отлично празните пространства като Карвальо, Здравко Лазаров и Златински. Всички виждаме, че в момента Лазаров е незаменим играч за пловдивчани, въпреки своята напреднала възраст. Той е един истински лидер, добави треньорът.

Групата на Миньор: Иво Иванов, Чворович, Олегов, Златков, Цветков, Марков, Божиков, Витанов, Траянов, Данчо Тодоров, Рангелов, Петров, Янкович, Господинов, Христозов, Иванович, Павлов, Тодоров, Юри Иванов.