Миньор трябва да е конкурентно способен на големите отбори в българското първенство като "Левски", ЦСКА и Литекс, ако иска да постигне целите си. Това каза старши треньорът на тима от Перник Стойчо Стоев на първата за новото първенство пресконференция.

Спецът допълни, че не иска да гадае на кое място ще завърши Миньор през новия шампионат, а важното е всеки мач да се излиза за победа.

"Като подготовка всичко се изпълни. Неприятното е, че основни футболисти се контузиха. Том получи тежка травма и не знам дали ще мога да разчитам на него срещу Видима. Венци Бонев е болен от хепатит, а Въндев има прещипан нерв. Лекарите смятата, че ще е готов за втория кръг. Дано другите момчета ги заместят достойно. Иначе преди първия мач изпитваме нормалните емоции – малко тревоги, желание да реализираме надеждите и целите, които сме си поставили", каза наставникът преди двубоя с Видима-Раковски, който е в събота от 18:00 часа на стадион "Славия" в столичния квартал "Овча Купел".

"Почти през цялото време бяхме в лагерна обстановка и е нормално да има умора. Сега обаче настроението е добро. Направихме селекцията и подготовката. Имах идея за някои играчи, но не стана. В отбора сега повечето са млади момчета, с перспектива и дано помогнат. Няма да подценяваме Видима. Вече се опарихме доста пъти", увери спецът.

Стоев каза още, че Видима ще изглежда по-добре през новия сезон, защото са взели футболисти, които със сигурност ще вдигнат класата на тима. Треньорът добави, че няма с какво да се изненадат двата съперника.

"Такова е състоянието, че сме наказани. У дома ни е по-добре, но трябва да се примирим и да играем в София", обясни Стоев.

Миньор посреща Видима на стадион "Славия" заради наказание лишаване за 2 мача от домакинство.

Групата на Миньор за мача с Видима-Раковски: Чворович, Банков, Марков, Златков, Стойчев, Траянов, Том, Василев, Рангелов, Павлов, Брахими, Божиков, Цветков, И. Стоянов, Михов, Кацимерски, Аджов, Окечуко, Христозов