Треньорът на Миньор Стойчо Стоев сподели на пресконференцията си преди гостуването на Локомотив (Пловдив), че с играта си до момента през пролетта тимът му е показал, че не е отбор за подценяване.

"Нагласата на футболистите преди всеки мач е само за победа", сподели Стоев.

Мачът от 24-ия кръг на "А" група на "Лаута" е тази събота от 18:00 часа. Преди него Миньор заема 10-ото място с 28 точки, а Локо (Пд) е на 5-ата позиция с 39.

"Подготовката премина нормално. По-голямата част от футболистите ни са в добра физическа форма. Надявам се да продължим с успешното си представяне през пролетния дял на шампионата", оптимист е спецът.

"Показваме в някаква степен, че не сме отбор за подценяване. Локомотив (Пловдив) е силен отбор и не случайно е в челните места на класирането. С чисто футболни средства ще се опитаме да се противопоставим възможно най-добре. При нас нагласата преди всеки мач е такава, че да извличаме максимума. Всеки играч в отбора е ценен. Всичко е възможно за групата на отбора. Вече мислим глобално, а не само за този мач, защото няма да имаме много време за почивка. Предстои и междинен кръг след това. Дано съдията на мача е коректен и справедлив за двата отбора", каза треньорът на Миньор.

За главен рефер на двубоя между "смърфовете" и "жълто-черните" беше определен Атанас Димитров от Сливен.

Групата на Миньор: Чворович, Славчев, Стойчев, Златков, Христозов, Марков, Божиков, Том, Илиев, Тодоров, Въндев, Янкович, Василев, Брахими, Павлов, Оклещек, Траянов, Олегов, Цветков, Аджов