Миньор Перник приема ЦСКА днес от 12:15 часа в последен мач от есенния дял на Югозападната "В" група. Двубоят в Перник ще бъде излъчен пряко по Канал 3. Треньор на домакините е Петър Анестиев, който като футболист има победа над ЦСКА.

"Единственото, което не искахме, бе мачът да е последен кръг, но се получи така. Настроението е добро въпреки че имаме много проблеми около състава. Атмосферата предполагам ще бъде добра - на ниво "А" група, но за съжаление и двата отбора сме във "В" група", заяви Петър Анестиев пред Канал 3.

"За мен, Тони Евтимов и Варадинов няма да е нещо кой знае колко интересно да победим ЦСКА - играли сме срещу тях и сме ги побеждавали. Има момчета, които не са играли такъв мач. За тях ще бъде тръпка", добави наставникът.

"От години насам финансовото положение не е добро, трябва да се направи нещо повече. Не може ЦСКА, Беласица, Миньор и Рилски спортист да са във "В" група. Това не говори добре, нещата не вървят", добави Анестиев. 

Безспорната звезда на Миньор е голмайсторът на Миньор Симеон Ганчев. За два месеца с екипа на „жълто-черните" той вече има 12 гола, а треньорът Анестиев коментира: "Момчето има самочувствие. Почти всеки мач вкарва, понякога и по два гола. Има закачка с Хазуров за голмайсторския приз в нашата група."

ЮГОЗАПАДНА "В" ГРУПА