Селекционерът на младежкия национален отбор Александър Димитров говори пред медиите, след като получи наградата за треньор № 1 на месец ноември. Тимът също получи награда за доброто си представяне през последния месец. 

„Надяваме се, че с нашето представяне ще увеличим боря на публиката. Благодаря от сърце на играчите. Това са момчета, които се справиха с много трудности и напрежение. Много малко хора знаят, че Даниел Наумов пази със счупен пръст. Андреа Христов не бе играл дълго време, но в последния ни мач изигра пълни 90 минути. Станислав направи отличен мач и отбеляза два гола. Най-силното ни качество е, че играем всички заедно, мислим и работим заедно по време на лагерите. Гледаме в една посока. Изпращаме годината с много добри резултати. Имаме шансове да направим нещо, което от 30 години не се е случвало. От пет мача головата ни разлика е отлична. Може би сме сред най-добрите в Европа. Допуснали сме едно попадение, а сме отбелязали седем. Това е хубаво да се казва, да се излага на показ.

Няма отбор, от който да се страхуваме. Това, което показват играчите ми дава оптимизъм да смятам това. В тима има различни характери. Всеки сам за себе си е специфичен, но каузата ни обединява", започна Димитров. 

„България винаги е раждала таланти и сме имали добри играчи. Фактите показват, колкото и да се говори за работата в ДЮШ, ние имаме три класирания на европейски първенства до 19 години. Нещо се случва долу, работи се в школите. 

Но нещо се къса в прехода от юноши към мъже. Не мога да не кажа, че сега се работи в клубовете. Колкото по-голямо доверие има към младите, толкова по-добре ще изпъкват. Много отбори като политика нямат търпението да се изграждат младите. Разчита се на чужденци, които изяждат бъдещето на юношите и на футбола ни като цяло. 30 години нямаме класиране на европейско първенство до 21 години. Защо? Това е разковничето. А не да излизат по медиите различни хора и да обвиняват треньорите и треньорската школа. Твърд противник съм на това твърдение. Хора, които не са се допирали до треньорската школа да говорят. Имахме много конструктивни разговори по време на последното ни събиране. Нашите треньори са изключително добри на натиска и напрежението, на които са подложени. Българският треньор е силен на средно европейско ниво", каза още наставникът на младежите.