Завършилият на 5-о място през миналия сезон в арменската първа дивизия Банантс (Ереван) има нов треньор. Това е наставникът на Монтана Стевица Кузмановски. Вчера специалистът разкри пред „Меридиан Мач", че е подписал с арменския отбор.

„Във вторник парафирах за 2 години с Банантс. С мен взимам и моите помощници от Славия и Монтана Радое Смилянич и Николай Донев. Разделихме се като приятели с моите досегашни шефове от Монтана.
По принцип ние имахме договорка, ако има оферта от чужбина, да ме пуснат, както и стана. Иначе трябва да благодаря и на Мирчо Димитров, който много ми помогна", каза Кузмановски. „Основната причина, поради която поех Банантс, са високите цели. В България такива нямах. Искам да стана шампион, пък било то и на Армения. Това ще бъде едно признание за работата ми", допълни той.

Не е изключено по посока Ереван да заминат и тримата бразилци от Монтана - Бето, Луис Едуардо и Жулио Сезар.

Иначе Банантс няма кой знае колко успехи. Тимът никога не е ставал шампион на Армения, но може да се похвали с 2 купи - едната през 1992 г. и другата - 2007 г. Банантс е бил воден от българските треньори Николай Костов и Неделчо Метушев, а за него са играли нашите сънародници Марко Марков и Пламен Крумов./БЛИЦ