Треньорът на Нефтохимик (Бургас) Димчо Ненов подаде оставка след днешното равенство 1:1 с Банско у дома в среща от 16-ия кръг в Б група. "Подавам оставка. Според мен обстановката за работа в клуба не е нормална и всичко това се отразява на играчите. Аз трябва да си понеса отговорността при това положение”, обясни мотивите си Ненов.

Днес още в 6-ата минута играч на Банско спря на голлинията топката с ръка и съдията Димитър Андреев отсъди дузпа, която гарнира и с червен картон. Опитният Станимир Митев обаче пропусна, но все пак се реваншира частично, след като откри резултата в 45-ата минута с глава. До края на мача банскалии се бяха окопали здраво в собствената си половина, но щастието им се усмихна буквално в последната секунда.

Отминаващата седмица беше доста бурна за Нефтохимик. Най-напред стана ясно, че финансовото състояние на клуба не е добро, а по-късно Благо Митрев подаде оставка от поста изпълнителен директор. За да изкажат подкрепата си, феновете изчакаха играчите и треньорите след края на мача и бурно ги аплодираха. Нефтохимик остава начело в Б група с 32 точки, колкото има и Раковски 2011./БЛИЦ