Новият треньор на Нефтохимик Димчо Ненов е оптимист за бъдещето на отбора. Той смята, че завръщането в тима на някои от юношите, играли преди това в Черноморец (Поморие), ще допринесе за вдигането на духа на отбора.

“Много от тези момчета знаят какво е да носиш зелената фланелка и затова съм оптимист. Финансово отборът е стабилен, което ще даде възможност на играчите да мислят за футбол и да показват най-доброто от себе си. Ще играем нападателен футбол, защото това е марката на Нефтохимик. Това искат и нашите фенове, които и днес са тук, за да ни подкрепят”, заяви наставникът на преди първата тренировка.

Треньорът сподели още, че селекцията е отворен процес и че е възможно във всеки един момент да бъдат привлечени нови футболисти.

Единият от основните акционери в Нефтохимик Николай Филипов пък заяви, че е разочарован от развитието на първенството през миналия сезон. Тогава според благодетеля на тима, странични фактори са повлияли на крайното класиране, когато “нафтата” завърши на трето място и не успя да се класира за елита.

Филипов каза още, че ще продължи заедно със своя съдружник Валентин Каравълчев да помага на тима и детско юношеската школа. Той обаче изрази съмненията си относно намирането на нови сериозни спонсори на тима, поради факта, че Нефтохимик не разполага със собствена база, която да отговаря на високите изисквания към отбора.