Целта е да оставим добро впечатление в „А” група, няма да се дадем, няма да се предадем, обяви старши треньорът на новия член на елита Пирин (Гоце Делчев) Яков Папарков.

Той призна, че целта на тима в отминалия сезон е да оцелее и да запази мястото си в единната „Б” група. Но с работата на спортно-техническото ръководство, с помощта на новите спонсори и кмета Владимир Москов и, не на последно място, с приноса на феновете отборът е успял да спечели съвсем заслужена промоция, отбеляза Папарков.

"Има разговори с играчи, които ще ни свършат работа. 7-8 човека на високо ниво ще ни трябват. Хора, които имат опит. И с тези млади момчета, които са в момента, мисля, че ще направим една сплав, за да можем да бъдем конкурентоспособни в "А" група", надява се наставникът, цитиран от agencia.bg.

"Гоце Делчев е доказал, че ражда таланти. Много момчета в момента играят в елита и „Б” футболната група. С някои от тях наистина сме водили разговори", призна той и посочи някои доста интересни имена, които тимът ще се опита да привлече.

Това са Петър Занев, който е започнал да се занимава с футбол в ученическите си години в Гоце Делчев и сега напуска Литекс, Илко Пиргов, който е родом от пограничния град, Любо Витанов, който е свободен агент, Ники Николов, момчета които играят в чужбина, братовчедите Хазурови също са от Гоце Делчев.

"Така че има материал, има момчета, с които ще разговаряме и ще искаме да ги привлечем в нашия отбор", заяви още Папарков.