Треньорът на Пирин Наджи Шенсой отправи сериозни критики към БФС и програмата на шампионата, съобщи e-79.com. Според него сезонът трябвало да свърши на 31 май, за да има повече време за подготовка. Както е известно, сега шампионатът ще завърши на 13 юни и отново ще бъде подновен на 8 август.

Според футболния специалист, начело на Пирин, за една нормална подготовка на футболен клуб са необходими 6 седмици, а при тази програма в българския шампионат няма никакво време за почивка и подготовка на играчите. Наджи Шенсой направи анализ на свършената от него работа, откакто пое “орлетата”.
 
"За 10 мача, откакто съм треньор на Пирин съм спечелил 16 точки. Това е по 1,6 т. на всеки мач. Преди това за 19 мача отборът имаше по 0,95 точки на мач, което говори за повишаване продуктивността. За това съм горд с моята работа и ако Пирин имаше добро лоби в БФС можеше да се поздравим и с успех на финала за Купата срещу Литекс”, коментира Шенсой.
 
Колкото до предстоящия мач утре той каза, че ще бъде сериозен мач, независимо от това Левски с какъв отбор ще играе. Според него “сините” са шампиони на страната така, че успех над тях ще бъде тест за зрелостта на футболистите в Пирин. За мача утре той няма да включи шестима от опитните си бойци, като Лъчезар Дафков, Тодор Паланков, Димитър Коемджиев, Кирил Николов и Марио Метушев.
 
Шенсой признава, че е провел разговор с ръководството на клуба и ще продължи да води отбора и през новия сезон. За това от сега мисли с кои футболисти да започне подготовката на 29 юни в Банско. В момента се уточняват съперниците за контролите за датите, които е определил треньорът.
 
Почти сигурно ново попълнение в “орлетата” може да се смята Борис Кондев, който за последно бе в Иртиш (Казахстан), а преди това бе голмайстор с екипа на Пирин, който игра в Западната "Б" група и преотстъпи лиценза си на Банско. Билетите за утрешния мач с Левски са на цена от 3 лева./БЛИЦ