Треньорът на Рапид (Виена) Петер Пакулт даде пресконференция преди мача с ЦСКА. Двубоят от Лига Европа е в четвъртък от 20,00 часа на Националния стадион “Васил Левски”.

Пакулт отрече да е говорил с Даниел Боримиров, на когото е бил треньор в Мюнхен 1860, за ЦСКА.
“Говорихме за София. Не сме обсъждали ЦСКА, защото той не разбира чак толкова много от футбол", пошегува се наставникът на Рапид (Виена).

“Не мога да описвам ситуацията в ЦСКА, където знам, че са се сменили няколко треньора. Без да давам съвети, според мен е нормално да се даде време на един човек да постигне нещо. Лично аз работя твърдо с моя отбор, за да постигнем успехи. Колкото до ЦСКА и Берое, ако трябва да ги сравняваме, ЦСКА е по-добрият тим и очаквам да играят по-атакуващо. С един нападател, подпомаган от още трима. Ако успеем да спечелим и двата мача срещу тях, ще запазим шансовете си за класиране", допълни Пакулт.

Наставникът на австрийците не пропусна да похвали и българските жени, които са му направили силно впечатление само след няколко часа престой в София. "Освен хубави жени и коли, имате и един надпис на Шилер на стадиона: "Човекът е напълно човек, само когато играе", завърши специалистът./БЛИЦ