От неделя до вторник на стадион „Христо Ботев” в Благоевград се проведе „ЛУКойл детска шампионска лига”. В надпреварата участие взеха детските гарнитури на Локомотив (Москва), ПАОК (Солун), Бешикташ (Истанбул), Динамо (Тбилиси), Академия Пандев и Пирин. Турнирът бе спечелен от ПАОК, който на финала победи руския Локо (Москва) след дузпи. Всички отбори останаха доволни от условията в Благоевград.

„Треньорът на Локомотив (Москва) каза, че досега не са играли на такъв терен. И другите треньори също го похвалиха. Александър Томаш, треньорът на Банско, който беше дошъл за мача на Бербатов, каза, че сигурно това ще е най-хубавият терен, на който ще играят през следващия сезон в „Б” група. По думите му,  с по-добър терен от отборите в „А” група могат да се похвалят само Лудогорец и Берое”, коментира пред agencia.bg шефът на „Спортни имоти” – Благоевград Валери Миков.

На феновете на Пирин пък им направи впечатление многото изпочупени седалки по трибуните. В тази връзка Миков заяви: „За мен е най-лесно да купя 1000 седалки и да ги подменя. Предстои обаче да се прави козирка, както и цялостната подмяна на седалките. Затова нека да не избързваме.”