Треньорът на Септември (Симитли) Спас Стоименов заяви, че с нищо не е провокирал гнева на феновете на Миньор. Както вече е известно, тимът от Симитли спечели гостуването в Перник с 1:0, а след края на мача фенове на домакините атакуваха гостите с камъни и бутилки.

Изпълнителния директор на Миньор Валентин Лазаров обвини Стоименов, че е подтикнал миньорци да направят това.

"На първо място искам да кажа, че не му прави чест на Валентин Лазаров да говори така. Аз съм играл 6 години за Миньор в „А” група, и то в най-силните години на отбора, когато бяхме в елита. Имам 150 мача с екипа на Миньор. С никакви мои действия, аз и резервните футболисти на скамейката не сме създавали предпоставки за каквито и да е провокации към феновете", заяви пред agencia.bg Спас Стоименов.

"Единственото, което правих, беше да давам наставления на моите футболисти. Феновете на Миньор сигурно ги беше яд, че сега съм от другата страна на барикадата. Не можеха да приемат, че сега защитавам честта на Септември (Симитли) и искам моят отбор да побеждава. Уважавам феновете на Миньор, но смятам, че това, което направиха не е европейско. Получи се хубав мач, в който по-добрият отбор победи”, каза още треньорът на Септември (Симитли) Спас Стоименов.