Треньорът на Сливен Димчо Ненов коментира ситуацията в отбора, който стартира сезона в Източната "Б" група с гостуване на Спартак 1918 (Варна). Мачът е в неделя от 18:00 часа.

"Лошото при нас е, че на всеки 6 месеца се налага да правим нов отбор. Но този път освен новите момчета от школата на Сливен, взехме и няколко по-опитни играчи, които се надявам да ни бъдат от полза. Имаме трудна програма в началото, затова ще видим как ще тръгнем в първенството. Можеше да привлечем още един нападател, щеше да бъде добре за нас, но няма как да стане в момента", заяви пред БТА Димчо Ненов.

"Можеше като организация подготовката ни да премине и по-добре, но се надявам, че в течение на първенството ще покажем добри игри. Кметът на града Йордан Лечков постави задача да се върнем в "А" група и мисля, че трябва да бъдем конкуренти за едно от първите две места. Хубавото в тази група е, че ще има голяма конкуренция между много амбициозни и сериозни клубове, а както се знае в конкуренцията всеки се развива. Очаквам мачове на добро ниво", коментира още Ненов.

Той потвърди новината ни от по-рано, че левият бранител Иван Иванов от Академик (София) отново ще играе за родния си Сливен. Освен него, "войводите" картотекираха още нападателят Мирослав Миндев, халфовете Живко Динев и Асен Вълчев, както и защитниците Кирил Крумов от Любимец и Стоян Георгиев, който беше на проби в Малта.