Част от футболистите на Спартак 1918 (Варна) са плакали след равенството 3:3 срещу Бенковски (Бяла). Поводът е съдийската секира в продължението на мача от 7-ия кръг на Североизточната "В" група, която позволи на домакините да изравнят.

Тогава Генади Луго е скочил за висока топка със съперник и е затиснат от него. Вместо нарушение за "соколите" обаче, съдията от Разград Михал Иванов отсъжда такова за Бенковски и техен играч вкарва за крайното 3:3.

"Когато Луго и другият паднаха, си отдъхнах. Казах си - фаулът е за нас, бием го и реферът дава край. За мое огорчение стана обратното. Втората фрапираща грешка на съдията от Разград бе в 58-ата минута. Жоро Костадинов получи удар с лакът в лицето и го заведоха в болница да му шият раната, но не последва директен червен картон за извършителя на нарушението. Не е трагедия, че ни изравниха в 94-ата минута, а че не се спазват футболните правила. Моите млади играчи плакаха като деца и аз как да ги убедя, че футболът се играе по правилата", заяви за "Народно дело" треньорът на Спартак 1918 Димитър Трендафилов.

Спецът допълни, че преди днешната тренировка ще поздрави отбора за добрата игра и характера. "Израстваме с всеки мач, момчетата се каляват в битките и възмъжават. Имаме стил на игра, който ще продължим да доизграждаме. Специално в Бяла създадохме 10 положения, уцелихме и две греди", каза още Трендафилов.

От Спартак 1918 обаче се отказаха да подават жалба против съдийството на двубоя с Бенковски. Във временното класиране "соколите" са 5-и с 13 точки, колкото имат още Септември (Тервел) и Шабла. На върха с по 16 точки са Макак (Шумен) и Суворово, с 15 е Фенски Спартак (Варна). /БЛИЦ