Треньорът на втородивизионния Спортист (Своге) Петър Колев бе изключително разочарован след загубата с 0:1 от Берое в решителния бараж за място в efbet Лига. Той призна, че липсата на Николай Киров край тъчлинията за старозагорци го е улеснила, защото е бил наясно какво да очаква от съперника.

„Причини много мога да изтъкна, но не това е най-важното. Искам да поздравя всички играчи, че достигнаха до такъв мач на такова ниво. Имахме затруднения през първото полувреме в контрола на топката и от топлото време. Не бяхме играли при такива условия. Нормално е, противникът от Първа лига да е по-добре подготвен физически. Не се знаеше на терена кой е отборът от Първа и кой от Втора лига. Добре контролирахме топката, имахме ситуации. Първата ситуация беше наша. Радвам се, че играчите се представиха на много добро ниво. От наша страна стана един добър мач“, каза Петър Колев.

„Усетих притеснения естествено. Има играчи, които не са участвали в такива мачове и нямат дълъг игрови ритъм. При тях настъпи умората, което е нормално. Ако трябва да правя цялостен анализ на сезона, не е сега моментът. Днес дадохме максимума. Можеше да завършим наравно, но за нас не беше фикс идея. За нас беше важно представянето“, добави той.

„Щом са отменили гола, предполагам имаше нарушение. Подаването беше добро, имаше съприкосновение. Радвам се, че успяхме да създадем такова положение и да го вкараме“.

„Мисля, че ме улесни до някаква степен липсата на Николай Киров. Знаех противникът с каква схема ще излезе. Киров обича да влиза в схемата на противника и щяха да влязат в нашата схема или да играят четирима отзад, но това са хипотези. Не бях затруднен толкова. Имат добре селектирани играчи. По-бързи са от нас. Нормално е да изпитаме затруднения. Нашата подготовка не беше нарушена (от смяната на датата на мача). Съкрати ни се почивката. Добре, че не направихме друго повече като физическо отношение. Имаше дезорганизация относно хотели и терени. Пътувахме близо три часа и половина. Далече е за нас“.

„Сега ми предстои разговор с ръководството. Засега нямаше нищо заявено. Нито ако отборът остане, нито ако влезе. Ще имам разговори в близките часове. Ще обсъдим нещата и вече ще излезем с план. Аз имам план, но не зависи от мен. Не мога да кажа дали ще водя Спортист Своге. Имаме договор за още една година, но не е решаващо. Въпросът е да усетя някаква стратегия за бъдещето. В месеците, прекарани в Своге, досега не можах да разбера имаме ли идея за бъдещето, как да развиваме клуба, искаме ли да го развиваме, какви ще са ни условията. Тези неща ще обсъдим и тогава ще взема окончателно решение за себе си“, каза още наставникът на Спортист за бъдещето си.