Третият в Североизточната "В" група Светкавица (Търговище) остана без треньор. Досегашният наставник Димитър Димитров взе решение да напусне поста.

Светкавица записа много силна есен под ръководството му. “Мълниеносците” записаха девет победи, две равенства и две загуби в изиграните двубои, а също така тимът достигна до Зоналния финал в турнира за Купата на Аматьорската футболна лига. Димитров пристигна в Търговище в началото на пролетния полусезон на миналия шампионат и спомогна за стабилизирането на отбора, като го изкачи в края на кампанията от дванадесето до осмо място.

“Причината да се оттегля от треньорския пост е пълната незаинтересованост от страна на местната общественост и бизнес. Това, което направихме през есента с изключително оскъден бюджет, си е пълно геройство и момчетата заслужават само адмирации. Благодаря им за представянето! Клубът съществува напълно на аматьорски начала и това не подхожда на Светкавица. Президентът Емил Янчев се опитва да балансира ситуацията, но това не е възможно само с неговите усилия. Новото кметско ръководство не даде положителни сигнали за разивитието на спорта и това още повече ме подтикна да взема това решение”, коментира причините за напускането си пред zona90.com Димитър Димитров.

Бившият вече наставник на Светкавица сподели и своето виждане за бъдещето на клуба. “За да се превърне Светкавица отново в онзи клуб, който всички познават, е необходимо да дойдат нови хора с финансови възможности. Клубът се нуждае от хора с авторитет и управленски капацитет”, каза Димитров.

Опитният специалист допълни, че се прибира в Русе, където ще отдели време за почивка, след което отново ще мисли за футбол. “Натрупа се огромно напрежение от неуредиците, с които се борихме през сезона. Вложих много душа и сърце в ежедневната си работа и искрено съжалявам за случилото се. Ще обмисля случилото се и едва след това ще помисля за ново предизвикателство. Стискам палци на момчетата и пожелавам успех”, завърши Димитров.

В предстоящия Зонален финал от турнира за Купата на Аматьорската футболна лига “мълниеносците” ще бъдат водени от президента на клуба Емил Янчев.