Треньорът на Светкавица Альоша Андонов сподели след тежката загуба с 0:3 от Миньор в Перник, че на тима му ще е много трудно да се спаси от изпадане. След поредното поражение "мълниите" останаха с едва 2 точки в актива си, заемайки последното 16-о място в "А" група.

"Дойдохме в Перник с нагласата, ако можем да откраднем нещо. Най-много ме е яд на моите футболисти, че в определени моменти не си повярваха. Стараехме се да играем открито и имахме своите положения. Направихме добро първо полувреме, но допуснахме много глупави грешки при головете на Миньор", коментира Альоша Андонов.

"Явно българският футбол е на такова ниво, че някои футболисти трябва да дойдат в професионален клуб, за да се учат на елементарни неща. Аз лично обаче нямам такова време. От един месец съм в Търговище и явно всичко трябва да се прави с течение на мачовете. Ще се борим да не изпаднем от "А" група, докато имаме теоретични шансове. Много ще ни тежко, защото разполагаме с изключително малък брой футболисти. Трябва да вземем поне двама-трима играчи. Според мен нещата са много тежки, имаме и голям недостиг на точки", каза още треньорът на Светкавица.