Селекционерът на юношеския национален отбор до 19 години Александър Георгиев коментира загубата от Словения с 0:1 в мача от група "С" на турнира"Валентин Гранаткин" в руския град Санкт Петербург.

"Трикольорите" допуснаха попадение в 36-ата минута след точен удар на Ян Репас от границата на пеналта. Българите играха с човек повече след 78-ата минута, в която Давид Шкръбец фаулира Емил Илиев и получи втори жълт и съответно червен картон. Въпреки числения превес и създадените положения до края тимът на Георгиев не успя да се добере поне до равенството.

"Получи се хубав двубой с много ситуации. Не заслужавахме да загубим. Отборът показа старание, колективен дух и желание за победа, но за съжаление не можахме да реализираме нито едно от създадените 6 или 7 стопроцентови положения. В края тръгнахме ва банк, за да вземем поне точка, но липсата на опит имайстроство оказаха влияние. Владеехме топката и контролирахме мача през по-голямата част от времето, но допуснахме много лек гол след наивна грешка в защитата. Пролича си голямата умора в играчите след една тренировка и два мача в три последователни дни. Чака ни много работа, за да изчистим грешките и извлечем най-доброто от тези млади момчета до официалните квалификации на тази възрастова група през ноември", коментира Георгиев.

България и Словения имат по 3 точки. Утре в спортен комплекс "Зенит" е последната среща между отборите на Казахстан и Словения, след която ще стане ясно и крайното класиране в група "C".

Съставът на България: Емил Господинов, Георги Гушлев, Георги Купенов (84-Мартин Кирилов), Венцислав Керчев, Ангел Максимов, Николай Минков (88-Кристиян Димитров), Александър Георгиев, Стефан Аличков, Томас Цвятков (62-Виктор Пенчев), Стефан Иванов, Рангел Игнатов (62-Емил Илиев)