Треньорът на юношеския национален отбор Александър Димитров призова българските клубове да дават повече шанс на младите си надежди, а не да търсят чужденци със спорни качества.
 
"Всички момчета показаха, че имат безспорни качества. Трябва да се залага повече на тях, за да могат да се развиват. Не искам да обидя някой, но има клубове, който залагат на чужденци, вместо на юноши. Надявам се политиката за налагане на младите, за която говорим от година-две да не остане просто добро пожелание", заяви Димитров.

Относно представянето ни на европейското първенство до 19-годишна възраст в в Унгария (19-31 юли), специалистът каза, че по никакъв начин не смята отбора ни за аутсайдер.
 
"Никога не сме се мислейки за аутсайдер. Класирахме се с атакуваща игра и надиграване на съперника. Имаме много трудни опоненти, но няма да се притесняваме. Всеки ще трябва да ни надиграе, ако иска да ни победи. Имам колебания само за един-два поста", заяви Димитров.
 
Нашите са сред топ 8 отбора в Европа и попаднаха в група с Германия, Сърбия и Украйна. Ако успеят да завършат сред първите три тима в групата, момчетата на Димитров ще запишат пореден грандиозен успех - класиране на Мондиала.

ПРОГРАМАТА НИ В ГРУПОВАТА ФАЗА:
19 юли 2014, 20:45 часа, България - Германия
22 юли 2014, 21:00 часа, България - Украйна
25 юли 2014, 20:15 часа, Сърбия - България