Наставникът на женския национален отбор по футбол на България Емил Кърцелски заминава да работи и живее в Англия в края на юни. Той, съпругата му Петя и 8-годишният им син Алекс ще се установят в дома на тъщата Галя Генова, която от доста време пребивава в Тролбридж. Градчето се намира на 30 км от Бристол и на 15 км от Бат, което е едно от ключовите обстоятелства в професионалния план на Кърцелски.

Треньорът вече проведе среща с шефовете си от БФС, които приели радушно открилата се възможност български кадър да трупа опит на Острова. Не се очакват проблеми и с това кой ще води оставащите мачове на трикольорките от световните квалификации - два с Финландия и един с Унгария. Има вариант 35-годишният благоевградски специалист с лиценз А да довърши цикъла, а при удобна кандидатура може да го направи и друг негов колега.

„Подадох си документите за работа като футболен треньор и наскоро получих предложения от 3 британски клуба. Най-вълнуващото от тях дойде преди 1 седмица - от четвъртия в английската висша женска лига „Бристол Роувърс“. Другото, което ме заинтригува, е от Бат, който е известен курортен център и един от най-красивите градове в Англия.

Предложенията са да тренирам момчета и момичета. Основната ми цел е Бристол. Тяхната оферта е да се занимавам в академията им с момчета. Като начало ще започна работа в Бат. Паралелно ще движа нещата и с Бристол. Най-важните изисквания са да притежаваш минимум лиценз Б, да живееш на 30 минути от Бристол и да си работил като треньор. Голямата ми болка беше, че трябва да оставя женския отбор на „Спортика“ на някого. Бившият футболист на „Пирин“ Радослав Креснички се появи в най-подходящия момент. От година сме заедно, той се адаптира към треньорския пост и вече съм спокоен за бъдещето на тима”, заяви Кърцелски пред "Струма".