Треньорът на Жрински (Мостар) Бранко Карачич похвали "Ботев" (Пловдив) за играта му. Двата тима излизат един срещу друг в първи мач от втори квалификационен кръг на Лига Европа, който е в четвъртък от 19:30 часа.

"Знаем, че "Ботев" е сериозен клуб. Вече имаме информация за тях. Имат доста чужденци, но и национали на България. Знаем, че са в добра форма и играят със самочувствие. Победили са в предишните два мача със сигурност по-труден съперник от този, който срещнахме ние. Знаем, че ни чака изключително тежък двубой и трябва да се представим по-добре, отколкото срещу Санта Колома. Вярвам, че момчетата ми ще дадат всичко от себе си утре. Имаме уважение и респект към гостите. Искам бърза игра и контраатаки. Вярвам, че ще можем да създадем повече възможности в утрешния мач, отколкото досега", заяви Каранич.

"Те са фаворит. Знаем, че тези мачове са доста специфични. Определено ще е доста здрав сблъсък и от наша, и от тяхна страна. Надявам се на един обещаващ резултат, а това би значело да отбележим и да не получим гол на наш терен. Съставът е ясен, няма какво да крием и няма да има някакви големи изненади. Те са сериозен отбор и няма да ни дадат много възможности. Ще има здрава борба най-вече в средата на терена, където трябва да региагираме и евентуално да се възползваме от пропуски. Знаем какви са добрите им страни. Имат бързи и хитри играчи, но пък и ние имаме опитни и качествени състезатели. Трябва да кажа и че уважавам много колегата ми, с който имаме еднакви задачи. Ние бяхме под напрежение в първия кръг, защото трябваше да го прескочим и успяхме да продължим. Без значение на това, че те са фаворити, ще трябва да го покажат и на терена. Съгласен съм с колегата, че това са мачове, в които фаворитът не винаги задължително продължава в следващия кръг", допълни треньорът на Жрински.