Средната продължителност за работата на български футболен треньор в “А” група е 16 дни и 8 часа. Резултатът е получен след проучване на в. “168 часа”, като са последени рокадите в елитния шампионат през последните 3,5 години.
 
От старта на сезон 2008/09 са изминали 1190 дни и през това време са били ангажирани общо 74 треньори. Ако статистиката се направи за по-дълъг период или се допълнят треньорските смени в двете “Б” групи, срокът на пребиваване в един отбор би спаднал много рязко.
 
В последния месец в “А” група треньорски смети имаше в ЦСКА, Литекс, “Левски”, Локомотив (София), “Ботев” (Пловдив), Калиакра и Светкавица.
 
Класацията за най-бързо уволнените треньори води Васил Иванински, който бе начело на Академик (София) 7 дни. След него е Георги Тодоров, водил 10 дни Локо (Мездра). Третия е Викторио Павлов – 12 дни в Локомотив (Мездра).
 
Най-дълго задържалият се треньор е Илиан Илиев – 1982 дни в Берое. След него е Стевица Кузмановски – 918 дни (814 дни в Славия и 167 дни в Монтана). Трети е Никола Спасов с 844 (826 дни в Черно море и 18 дни в Светкавица).
 
Проучването показва, че изгонените треньори са двойно повече от напусналите специалисти.