Колко интересна игра е футболът? След втората си победа в “А” група над “Левски” през 2014 година ЦСКА дръпна с цели 10 точки на вечния си съперник. “Сините” се гънеха на седмото място, а “червените” стояха уверено на третото. А някои от по-запалените привърженици взеха да мечтаят и да летят към титлата. Правеха си тънки сметки, но се получи точно обратното. Вместо да гледа към първото място, днес ЦСКА се чуди и мае как да се задържи на третата позиция.
 
Разликата между “Левски” от 10 се сви на 8 точки, за да се изтъни до 5! И всичко това само в рамките на два кръга. След успеха във вечното дерби “червените” завършиха 0:0 с Черно море във Варна и паднаха с 0:1 от Лудогорец в София. През същото време “сините” взеха две победи с 2:0 – над “Ботев” (Пд) и Локомотив (Пд).
 
Казано кратко, просто и ясно – треперете, цесекари, “Левски” е жив! Тежко раненият исполин взе да се повдига. Къде с помощта на пълния с енергия, а и със знания Елин Топузаков, къде и с евентуалното съдействие на други фактори. Под сурдинка се говори, че пловдивските отбори не си давали много зор в двата мача със “сините”...  Никой обаче в същото време не е виновен на ЦСКА, че не победи във Варна и че поне не спечели точка срещу Лудогорец. Даже “червените” трябва да се радват, че се измъкнаха сухи от морската ни столица, след като домакините изпуснаха дузпа.
 
Какво ще става до края на първенството? Ами става доста интересно що се отнася до спора за третото място. Към тази позиция посяга и “Ботев” (Пд). В никакъв случай не бива да подценяваме “канарчетата”, които ще се опитат я чрез Купата, я чрез шампионата да постигнат заветната си цел – участие в евротурнирите наесен.
 
Дали обаче “Левски” няма да изиграе два мача по-малко от ЦСКА и “Ботев” (Пд)? Имаме предвид предстоящите два двубоя на “сините” от плейофната фаза срещу Черно море. Гонзо вече обяви, че от лятото се завръща на “Герена”. Той отдавна изпълни мисията си край морето – да вкара тима сред седемте най-добри. Сега му предстои втората – да подготви и да осъществи оздравителния план на “Герена”. Гонзо със сигурност ще предпочете “Левски” да участва в Лига Европа и нищо чудно да... помогне на “сините”, а и най-вече на себе си, във въпросните две срещи с Черно море. Което означава, че в битката за бронза “Левски” има 6 нарисувани точки... Тук не става въпрос за лягане, а за подсигуряване в перспектива. Иде реч за далновидност.

А и не само Гонзо ще помага. В тъмния тунел навръх 100-годишния юбилей се показа светлинка. Да, тимът остана без купа и трофей, но има искрица надежда да не финишира пълно капо и да се добере до Европа.
 
Мачовете на ЦСКА, “Левски” и “Ботев” (Пд) до края
 
30 кръг
Литекс - ЦСКА
Лудогорец - "Ботев" (Пд)
"Левски" - почива
 
31 кръг
"Ботев" (Пд) - Литекс
"Левски" - Черно море
ЦСКА - почива
 
32 кръг
Лудогорец - "Левски"
ЦСКА - "Ботев" (Пд)
 
33 кръг
"Левски" - Литекс
Локо (Пд) - ЦСКА
"Ботев" (Пд) - почива
 
34 кръг
"Левски" - ЦСКА
Локо (Пд) - "Ботев" (Пд)
 
35 кръг
"Ботев" (Пд) - "Левски"
ЦСКА - Черно море
 
36 кръг
Лудогорец - ЦСКА
Черно море - "Ботев" (Пд)
"Левски" - Локо (Пд)
 
37 кръг
"Ботев" (Пд) - Лудогорец
ЦСКА - Литекс
"Левски" - почива
 
38 кръг
Литекс - "Ботев" (Пд)
Черно море - "Левски"
ЦСКА - почива
 
39 кръг
"Левски" - Лудогорец
"Ботев" (Пд) - ЦСКА
 
40 кръг
ЦСКА - Локо (Пд)
Литекс - "Левски"