Литекс падна с 1:3 от осмия в руското първенство Кубан и претърпя трета поредна загуба в контролите тази зима. Предишните две поражения за селекцията на Христо Стоичков бяха от ЧФР Клуж (0:1) и от Цървена звезда (1:2).

Единственото попадение за "оранжевите" в днешния мач реализира Петър Занев. Бранителят се разписа за 1:1 в 43-ата минута, а през втората част Христо Янев пропусна да се разпише от дузпа.

Срещата започна с гол на Йонов още в 4-ата минута. Нападателят на Кубан настигна топката почти до аутлинията и от много малък ъгъл успя да я провре между гредата и Илко Пиргов. Последваха още няколко опасни атаки на руснаците, но стражът на Литекс в тези случаи се намеси добре. Така се стигна до 43-ата минута, когато топовен шут на Занев рикошира в крак на противников футболист и влетя в мрежата на съперника за 1:1.

И второто полувреме стартира лошо за избраниците на Стоичков. В 52-ата минута Кубан получи правото да изпълни дузпа след спорно нарушение на Итуа срещу противников футболист. Зад топката застана Пизел, който не сбърка - 2:1 за Кубан.

180 секунди по-късно и "оранжевите" получиха право да изпълнят наказателен удар заради нарушение срещу Галин Иванов. Стражът Беленов обаче спаси изпълнението на Христо Янев от бялата точка и резултатът остана непроменен.

Последваха шест смени, които направи Стоичков, като играта на "оранжевите" стана по-остра. Малшансът попречи на Литекс да стигне до ново изравняване в 72-ата минута, след като удар на Галин Иванов срещна гредата. Последва и пропуск на Петър Занев, за да се стигне до последната минута, когато Кубан отбеляза третото си попадение. Влезлият като резерва Секрет получи топката в наказателното поле и от удобна позиция фиксира крайното 3:1 за руския тим.

ЛИТЕКС - КУБАН (Рус) 1:3
0:1 Йонов (4), 1:1 Петър Занев (43), 1:2 Пизел (52), 1:3 Секрет (90)

Съставът на Литекс: Илко Пиргов, Страхил Попов, Итуа Онанга (63-Илия Миланов), Пламен Николов (53-Николай Бодуров), Петър Занев, Сандриньо (70-Александър Цветков), Георги Миланов (70-Светослав Тодоров), Небойша Йеленкович (70-Максим Жос), Христо Янев, Галин Иванов, Марсело Никасио (59-Армандо Ваюши)